En aktiv vardag, varje dag

Personlig assistans är en väg till en aktiv och värdig vardag, oavsett vilka särskilda insatser du behöver. Om du inte har ett assistansbeslut hjälper vi dig med juridisk rådgivning och ansökan.

Det är viktigt att du och dina anhöriga känner trygghet och att ni har full kontroll över din assistans. Tillsammans tar vi reda på hur du vill att vi utformar den. Vi har ett erfaret team som står redo att hjälpa dig.

Personlig assistans

Din assistans är unik och uppdraget ska utföras på dina villkor. Vi är noga i vår rekrytering och måna om att bilda bra team för att skapa bästa möjliga trygghet och gemenskap. Vi löser schemaläggning och utbildning på dina villkor, håller ordning på all administration och omkostnader som rör den personliga assistansen och tar arbetsgivaransvaret med löner, skatter, försäkringar och kollektivavtal.

Om ditt beslut behöver ses över, eller om du står inför en omprövning, så kan vår jurist hjälpa dig med det. Vår juridiska rådgivning är helt kostnadsfri.

Kostnadsfri juridisk rådgivning

Du ska alltid vända dig till en jurist när det gäller dina rättigheter som funktionshindrad. Vi har kunskapen och kompetensen som krävs för att ditt ärende ska hanteras på bästa sätt.

Om du själv eller en anhörig har en funktionsnedsättning kan vi hjälpa er att söka personlig assistans. Det gäller oavsett om det handlar om ett medfött funktionshinder, en skada eller en sjukdom. Sedan 2004 har vår jurist, Joakim Malm, hjälpt flera hundra personer med många olika former av funktionshinder till ett beslut om personlig assistans. Vi hjälper dig med alla ansökningar och överklaganden – helt kostnadsfritt.

Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning kring andra frågor som du kan komma i kontakt med om du har en funktionsnedsättning. Hit hör allt från bostadstillägg via Försäkringskassan till korttidsboende eller andra LSS-insatser från kommunen.

Har du frågor om vårt erbjudande?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom tre dagar.

Det här är Livsam

Enkelt

Vi finns alltid nära till hands. Här kan du kan förvänta dig snabba svar och tydlig information. Vi är ett välorganiserat företag med genomarbetade rutiner som håller ordning på all administration kring din personliga assistans.

Personligt

Din assistans är unik och uppdraget ska utföras på dina villkor. Goda relationer och engagemang är därför en nyckelfaktor. Vi är noga i vår rekrytering och måna om att bilda bra team för att skapa bästa möjliga trygghet och gemenskap.

Kompetent

Det är inte alltid enkelt att få ett assistansbeslut och reglerna är ofta svåra att förstå. Vi finns här och guidar dig rätt. Vår jurist har lång erfarenhet av frågor som rör personlig assistans och hjälper dig helt kostnadsfritt.

sv_SE